You are currently viewing Harisnyaviselés szabályai

A harisnyaviselés 5 szabálya

A harisnya alap ruhadarab minden nő ruhatárában, rendszeresen viseljük őket, így nem hiányozhatnak a te szekrényedből sem. Harisnyát hordunk, ha elegánsabb megjelenést szeretnénk kölcsönözni magunknak, vagy ha egy hidegebb napon szeretnénk egy plusz réteget, ami melegen tart. Ahhoz, hogy a megjelenésünk kifogástalan legyen, a harisnyaviselés szabályai szerint kell kiválasztani a megfelelő darabot

Harisnyaviselés szabályai - Mindig az alkalomhoz illőt válaszd

Ahogy bármilyen ruhadarab esetében, a harisnyaviselés szabályai között is első helyen szerepel az, hogy milyen alkalomból veszel fel harisnyát. Másképp kell öltöznöd, ha egy hivatalos, ünnepélyes eseményre mész, és megint másképp amikor egy hétvégi partiba indulsz. Nincs ez másképp a harisnya kiválasztásánál sem: mindig az alkalomhoz illő harisnyát viseld, mely összhangban van a többi ruháddal is.

Sötét színű és a testszínű harisnya

A legsokoldalúbban használható klasszikus harisnya talán a fekete vagy sötét színű (barna, sötétszürke, sötétkék harisnya), amely egyike azon daraboknak, amelyek nem hiányozhatnak a ruhatáradból. Szinte bármilyen alkalomhoz megfelelőek lehetnek, ha a ruhád is sötétebb árnyalatú, amit viselsz. A sötét színű harisnya jól megy szinte az összes hivatalosabb, vagy elegánsabb ruhához, és bármely olyan ruhához is, ami nem kifejezetten világos színekben pompázik.

A másik ilyen, elengedhetetlen darab a testszínű, vagy más néven a nude típusú harisnya. A világos, színes ruhákhoz tökéletes választás, azonban a nude színű harisnya nem véletlenül kapta a nevét. Akkor viseld ezt a darabot, ha nem akarod sötétíteni a megjelenésed. A testszínű harisnya viselésének egyik legfontosabb szabálya az, hogy a te bőröd színéhez leginkább hasonlító árnyalatot válassz belőle, és figyelj oda arra is, hogy mennyire fényes típus.

Mintás harisnya, a megosztó

Sokan a harisnyaviselés szabályai között elsőként említik meg, hogy vastagabb, színes, esetleg csíkos, mintás harisnyákat csak a gyerekek hordhatnak, idősebb korosztálynak már nem való. Való igaz, hogy nem minden körülmény között állják meg a helyüket. A mintás harisnyák vastagíthatják a lábat, amit mindannyian szeretnénk elkerülni, ezért ha alacsonyabb vagy, rövid és nem annyira vékony a lábad, akkor válassz apró mintás vagy sűrűn áttört mintás harisnyát. Tökéletes a rendkívül kedvelt apró pettyes vagy apró kockás harisnya.

Egy termék se felelt meg a keresésnek.

Vidám napok színesben

Ha a megfelelő ruhához egy színes harisnyát választasz és az egyéniségedbe is beleillenek a színes harisnyák, az ilyen darabok is remek választást jelenthetnek, vidám megjelenést biztosítva számodra. Szomorú, esős napokon különösen fontos, hogy komor hangulatunkat valamivel feldobjuk, erre mi sem alkalmasabb, mint egy vidám színű harisnya. Válassz azonos színű vagy hasonló árnyalatú kiegészítőket hozzá, így lesz tökéletes a ruházatod!

Ha magas vagy és vékony karcsú lábakkal áldott meg a genetikád, még véletlenül se takargasd nadrágba zárva! Bármilyen harisnyát felvehetsz: bátran viselj nagyobb mintájú és élénk színű darabokat, neked minden jól fog állni!

Harisnyaviselés szabályai, 5 dolog amire mindenképpen figyelj

Akármilyen harisnyát is válassz magadnak, vannak olyan szabályok és tudnivalók, amelyeket mindenképpen be kell tartanod. A harisnyaviselés szabályai közül 5 olyan fontos dolog van, amire mindig figyelj:

  1. Ha alacsony vagy és a lábaid se túl vékonyak, sose viselj nagy mintájú harisnyát, mert abban vastagabbnak és rövidebbnek látszik a lábad!
  2. Sose vegyél fel világos cipőt sötét harisnyához, a cipőd mindig sötétebb legyen, mint a harisnya!
  3. Ne viselj mintás ruhához mintás harisnyát, csak kizárólag egyszínű ruhához!
  4. Világos ruhához testszínű harisnyát vegyél fel, világos cipővel, így kissé karcsúbbnak és vékonyabbnak látszol!
  5. Az öltözködésben minden vízszintes vonal rövidít, ami megtöri a tested vonalát. Ha sötét szoknyához világosabb harisnyát és sötét cipőt veszel fel, az két helyen töri meg a lábad vonalát. Emiatt rövidebbnek tűnnek majd lábaid, ami, ha alacsony vagy, nem lesz túl szerencsés.

A harisnya egy sokoldalú ruhadarab, melyet megfelelően alkalmazva a megjelenésed kifogástalan lehet. A harisnyaviselés szabályait ismerve, többé nem okozhat problémát a megfelelő harisnya kiválasztása. 

Ha magas vagy és vékony karcsú lábakkal áldott meg a genetikád, még véletlenül se takargasd nadrágba zárva! Bármilyen harisnyát felvehetsz: bátran viselj nagyobb mintájú és élénk színű darabokat, neked minden jól fog állni!