You are currently viewing Öntapadós melltartó tisztítása

Öntapadós melltartó tisztítása

Az öntapadós, szilikon, vagy szilikon bevonatú melltartók nagy szolgálatot tehetnek, ha olyan ruhához szeretnéd őket felvenni, amely nem teszi lehetővé a hagyományos melltartók használatát. Használatukkal nem kell lemondanod a push up hatásról sem, és a mélyen dekoltált, vagy hátul kivágott, esetleg váll nélküli ruhákhoz is nyugodt szívvel hordhatod anélkül, hogy a pántok kilátszanának. Ahhoz, hogy sokáig és elégedetten viseld őket, nagyon fontos az öntapadós melltartó tisztítása és helyes használata.

 

Miért fontos az öntapadós melltartó tisztítása?

Ahhoz, hogy ez a melltartó típus öntapadós lehessen, megfelelő anyagból kell készíteni, ami nem más, mint a szilikon. A szilikon egy szervetlen polimer, előállításakor a szerkezetében stabil kötés alakul ki a szilícium és az oxigén atomok között, mely egy nagyon sokoldalúan használható anyagot eredményez. Az építőiparon keresztül a szépségiparig, az orvostechnológiával bezárólag szinte mindenhol alkalmazzák.

Az egyik ilyen fontos tulajdonsága, amiért ilyen közkedvelt anyag, a szigetelőképessége. Az öntapadós melltartó emiatt a szigetelőképesség miatt képes stabilan megmaradni a melleken pántok nélkül is. A szilikon melltartó szinte légmentesen tapad a bőrhöz, ezért tud a helyén maradni, azonban a hőszigetelő képessége miatt a test áltat termelt hőt sem engedi eltávozni, aminek a következménye az izzadás.

Az izzadság nem tud távozni a szilikonon át, ezért belül marad. A meleg, verejtékes környezet jó táptalajt jelent a kórokozók megjelenésének, és ha nem tisztítod meg minden használat után, kellemetlen problémákat okozhatnak, ráadásul a bőrödről rátapadt szennyeződésektől a szilikon elveszítheti tapadó képességét. Az öntapadós melltartó tisztítása tehát azért fontos, hogy megakadályozzuk a kórokozók elszaporodását, valamint megnöveljük az öntapadós melltartó tapadási képességének élettartamát.

 

Mielőtt nekiállnál a szilikon melltartó tisztításának

Mielőtt rátérnénk arra, hogy hogyan is történik helyesen az öntapadós melltartó tisztítása, mindenképpen beszélni kell arról, hogy mire kell figyelni, mielőtt felvennéd. A szilikon melltartók belső felületén található egy vékony fólia, ez védi meg a szilikont a sérülésektől, amikor nincs használatban. Ezt a fóliát felvétel előtt el kell távolítani. Fontos, hogy ne dobd el ezt, hanem gondosan tedd el, mert később még szükség lesz rá.

Figyelj arra is, hogy az öntapadós melltartót csak az alaposan megtisztított, száraz bőrre szabad felvenni. Ne használj testápolót előtte, és a parfümöt is csak azután fújd magadra, hogy felvetted. Ha bármi bekerül a szilikon és a bőröd közé, a tapadási képesség jelentősen gyengülhet, és bőrirritációt is okozhat. Ha így viseled az öntapadós melltartót, biztosan tartani fog, és nem okoz irritációt sem.

Öntapadós melltartó tisztítása lépésről lépésre

Az öntapadós melltartó tisztítása igazán nem nehéz feladat. Minden használat után alaposan tisztítsd meg, miután levetted. Kéz meleg, szappanos csapvízzel óvatosan mosd meg a szilikon felületeket kézzel. Ne használj mosószert, alkoholos fertőtlenítőt, tisztítószereket. Sima egyszerű bőrbarát szappannal tökéletesen tisztává varázsolhatod. Kerüld a szivacsot, kefét, vagy bármilyen súroló hatású eszközt. Tényleg bőven elég csak a kezeddel megmosni. Ügyelj arra, hogy körmeiddel, ékszereddel se sértsd fel a szilikon felületet, mert ha megsérül, nem fog jól tapadni. 

Miután végeztél az öntapadós melltartó tisztításával, hagyd megszáradni. Ne töröld meg törölközővel, vagy bármilyen más ronggyal, hogy elkerüld a felület sérülését. Néhány perc alatt megszárad magától is, mivel nem szívja be a vizet. Ha megszáradt, helyezd vissza rá a védőfóliát, hogy használaton kívül is megőrizze a tapadóképességét, és minél tovább használható maradjon.

A szilikon melltartók, helyesen használva sok alkalommal felvehetőek, és szabad utat engednek a ruhaválasztásban. Mint minden a világon, egyszer a szilikon melltartó is tönkremegy, így, ha már nem tapadnak, újat kell venni belőlük. A körültekintő használat, az öntapadós melltartó tisztítása, mind hozzájárul ahhoz, hogy minél tovább használhasd őket a megfelelő alkalmakon.