You are currently viewing Mit lehet tenni comb kidörzsölés ellen?

Mit lehet tenni comb kidörzsölés ellen?

A comb kidörzsölődés nagyon zavaró, kellemetlen probléma. Akinek nem ér össze a combja, nem is tudja elképzelni, mennyire kellemetlen dolog, különösen a nyári melegekben. A viszkető piros foltoktól, akár a vérző fájó sebekig terjedhetnek a tünetek.

Sokan tévesen azt gondolják, hogy csak a túlsúlyos nőket érinti ez a probléma, pedig nem csak a molett hölgyek combjai érhetnek össze. A túlsúly is szerepet játszik benne, de a genetikai, alkati adottságok is nagy szerepet játszanak abban, hogy összeérnek-e combjaink, vagy sem, függetlenül a súlyunktól. Akit érint, előbb utóbb elgondolkodik azon, hogy mit lehet tenni a comb kidörzsölés ellen?

 

Krémek, hintőporok

A comb kidörzsölés az izzadástól alakul ki. Ahogy összeérnek a combok, járás közben súrlódnak az összeérő bőrfelületek, ettől megemelkedik a hőmérséklet. A bőr elkezd verejtékezni, azaz izzadni, amely elkezdi irritálni a bőrt. A folyamatosan nedves bőr kipirosodik, kisebesedik, viszketést és fájdalmat okoz.

Kaphatóak a gyógyszertárakban, drogériákban különféle comb kidörzsölődés elleni krémek, hintőporok, azonban ezek nem jelentenek igazán jó megoldást. A hintőpor kiszáríthatja a bőrt ott is, ahol nem lenne rá szükség, ami megint csak problémához vezethet. A krémeket elsősorban sportoláshoz találták ki, és vastagon, alaposan kell bekenni velük az érintett részeket. A krém egy idő után felszívódik, és nem mindig van lehetőség újra bekenni a hajlatokat. A hintőpor és a krém használata is szennyezheti a ruhát, amely nem kívánt foltokat okozhat a ruházaton, amely nem túl előnyös. Van ezeknél a praktikáknál sokkal jobb megoldás is. Nézzük csak, mik ezek!

 

Comb kidörzsölés ellen jól megválasztott alsóneművel

A comb kidörzsölés megakadályozására a legegyszerűbb módszer egy jó minőségű, jól szellőző harisnyanadrág viselése, mely megakadályozza, hogy a combok összedörzsölődjenek. A harisnyanadrág azonban nem minden esetben praktikus, a nyári kánikulában nem feltétlenül a legkellemesebb viselet. Ilyenkor jöhetnek jól a hosszú szárú női alsók, amelyek garantáltan nem engedik összeérni a combokat.

Ha olyan ruhát viselsz, amely alá nem igazán passzol a hosszú szárú alsó, vagy nem akarsz ilyen fehérneműt vásárolni magadnak, a bandelettes lesz a legjobb barátod! Hogy mi is az a bandelettes? A bandelettes lényegében egy erős, biztosan tartó, de rugalmas és kényelmes combvédő csipke, mely azt a célt szolgálja, hogy megakadályozza, hogy összeérjenek a combjaid. Ennek köszönhetően, a combok összedörzsölődése kizárt. A bandelettes nem csak praktikus, de többféle típusban is készítik. Kaphatók egyszerű, mindennapi használatra tervezett combvédők, és alkalmi, szexibb darabok egyaránt.

 

Ha olyan ruhát viselsz, amiben kivillannak combjaid, a csipkés, szexibb darabok jó választást jelenthetnek, mert nem csak a combok kidörzsölését akadályozzák meg, de igazán szépek is. Ha ilyen darabot keresel, a Terri combvédő csipke, vagy az Adrian combvédő csipke vagy szatén bandelettes tökéletes választás lehet.

 

Ha hétköznapi viselethez szeretnél egy egyszerű, de nagyszerű combvédő csipkét, a Lemila rugalmas combvédő pánt kiváló megoldást jelent! Ahogy a többi bandelettes esetében, a Lemila esetében is egy szilikon csík gondoskodik arról, hogy a combvédő ne mozdulhasson el a helyéről, és egész nap kényelmes legyen.

 

Ha összeérnek a combjaid, és eleged van már a piros, fájó, viszkető foltokból, váladékozó sebekből, tegyél a comb kidörzsölés ellen! Nézz szét termékeink között és válassz egyet a combvédő csipkéink közül, majd felejtsd el a kidörzsölődött combok okozta kellemetlenségeket!