You are currently viewing TOP 5 kényelmes téli pizsama
kényelmes téli pizsama

TOP 5 kényelmes téli pizsama

A hűvös idő beköszöntével egyre inkább rétegesen öltözködünk, egyre melegebb ruhadarabokat veszünk fel. A legtöbb esetben ilyenkor előkerülnek a vastagabb pizsamák is, hogy alvás közben is igazán komfortosan érezhessük magunkat. A hidegebb estéken jól esik egy melengető, kényelmes téli pizsamába bújni, jól betakarózni és kellemes melegben aludni. Nem vagyunk egyformán fázósak, van, aki ilyen időszakban is a vékonyabb, lengébb darabokat szereti, és vannak, akik a vastagabb, igazán meleg téli pizsamákat keresik. Összeszedtük neked a top 5 kényelmes téli pizsama típust, melyek között mindenki megtalálhatja azt, amiben kellemesen aludhatja téli álmát.

Miből készüljön a téli pizsama?

A klasszikus, valóban meleg téli pizsama alapanyagai is kellően melegek, hőtartóak. Gyakran nem szükséges azonban télen sem a vastag téli pizsama. Szerencsénkre otthonunk fűtése kellemes hőmérsékletet varázsol a leghidegebb napokon is. Ha nem vagyunk különösen fázósak, nem kell feltétlenül a klasszikusokat keresnünk, nyugodtan választhatunk akár lengébb darabokat is.

Pamut pizsama

A pamut az egyik legkedveltebb ruhaipari alapanyag, a gyapot növény magjait burkoló finom növényi szálakból készül. A leginkább elterjedt, és egyik legkedveltebb anyag, így a pamut pizsamák töretlen népszerűségnek örvendenek már hosszú ideje. Többféle szabású és hosszúságú pamut pizsama közül válogathatunk: a passzos, testünket szorosabban körülölelő típusoktól kezdve a lezserebb, bő szabású darabokig, hosszú és rövid ujjal és nadrágszárral egyaránt.

Plüss pizsama

A plüss rendkívül kellemes, meleg, pihe puha érzetű anyag, nem véletlen, hogy a gyermekjátékok elsősorban szintén plüssből készülnek. Kellemes, puha tapintású, meleg anyag, melyből igazán meleg, puha téli pizsamák készülhetnek. Alapanyaga lehet gyapjú, alpakka, poliészter, poliamid, valamint viszkóz. Többféle vastagságban, mintában és színben készül, nem csak plüss pizsama, de egy plüss köntös is remek lehet a hideg téli estékre.

Flanel pizsama

A flanel anyag egy kívül-belül bolyhos, meleg és strapabíró alapanyag fajta, melynek alapanyaga pamut, viszkóz, vagy gyapjúszövet. Ingeket, felsőruházati cikkeket, takarókat és természetesen pizsamákat gyártanak belőle. Könnyű anyag, ennek ellenére bolyhozottságának köszönhetően jól tartja a hőt, így teljesen ideális a téli pizsamák alapanyagának.

Az 5 leginkább kényelmes téli pizsama nőknek

1. Vastag plüss pizsama

Ha igazán szereted a meleget, és a vastag pizsamákat, melyek egész éjszaka melegen tartanak a paplan alatt, remek választás számodra a plüss. Ez a vastag plüss pizsama, amely puha anyagával gyengéden melengeti majd a tested egész éjszaka.

2. Vastag pamut pizsama

Ha kevésbé igényled a szaharai forróságot a téli estéken, vagy nem szereted a plüss anyagot, a vastag pamut pizsamákkal sem lőhetsz mellé.  Különösen jó választás lehet, ha szereted a karácsonyi hangulatot télen, ez a vastag pamut pizsama, amelyhez még ajándék szemmaszk is jár, így minden adott a nyugodt pihenéshez.

3. Hosszú ujjú pamut sztreccs pizsama

A kicsit passzosabb, jobban testhezálló pamut sztreccs pizsamák azoknak ajánlottak, akik szeretik a kényelmes, de testhezállóbb pizsamákat alváshoz. Nem csúsznak fel, de sztreccses anyaguknak köszönhetően nem is szorítanak, teljes komfortot biztosítanak. Mivel hosszú ujjú és hosszú szárú alsórésszel is készülnek, teljesen megfelelőek téli pizsamának is.

4. Szatén hatású pizsama

A szatén hatású pizsama elől gombos, galléros, igazán előkelő megjelenést ad az alváshoz is. Kényelmes, kellemes, puha, lágy esésű viselet. Kevésbé meleg, mint a többi hosszú szárú és hosszú ujjú pizsama, de bőven megállja a helyét a téli pizsamák között. Ha szeretnéd ötvözni az elegáns, lágy hatású szatén hatást a kényelmes alvással, akkor a szatén hatású pettyes pizsamánk tökéletes lehet neked!

5. Karácsonyi hangulatú téli pizsama

A tél kétségtelenül legfontosabb időszaka a karácsonyi időszak. Miért is ne gondolhatnál rá alvás közben is úgy, hogy a karácsonyi motívumok megjelenjenek a pizsamádon is. A karácsonyi téli pizsamák vastag pamut anyagból készülnek, így biztosan melegen tartanak majd a téli éjszakákon.

Férfi pizsamák télre

Természetesen nem csak a nők, hanem férfiak is szeretik a pizsamákat, így a téli pizsamák között férfi pizsamákat is találhatunk. A hosszú ujjú és hosszú nadrágszárú modellek pamutból készültek. Kellemes, meleg anyaguknak köszönhetően tökéletes téli pizsamák lehetnek az erősebbik nem azon képviselői számára, akik szeretik alvás közben a kellően meleg hőfokot.